Projektet på Bank-Mikkelsens Vej involverer opførelsen af 120 almene plejeboliger til voksne med funktionsnedsættelse. I alt er der fem botilbud med 24 boliger i hver samt dags- og aktivitetstilbud.

Bank Mikkelsens Vej er et botilbud for voksne borgere med betydelig og varig nedsat funktionsevne. Da institutionen skulle indrette plejeboliger, var det et helt klart ønske, at indretningen skulle være fleksibel, så den samme bolig kunne tilpasses den enkeltes borgers behov – også selvom behovene måtte ændre sig over tid.

Nogle af de 120 nye plejeboliger er derfor indrettet med ROPOX flytbare vægge, som gør det muligt at ændre størrelsen på boligens rum. Det sikrer ikke kun bedre arbejdsforhold for plejepersonalet; det er også med til at forbedre livskvaliteten for beboerne, fordi de kan blive længst muligt i samme bolig.

For eksempel kan man nemt opdele en bolig i mindre rum, hvis en beboers behov skifter (bliver dement eller andet). Man kan også gøre soveværelset større, så plejepersonalet får adgang til sengen fra tre sider, hvis en beboer bliver sengeliggende. For beboerne betyder det, at de kan blive i trygge og velkendte rammer, selvom deres behov skifter.

Tømrer Carsten Ludvigsen, CLTræbyg, der har monteret væggene i de nye plejeboliger, siger:
”Vi har netop monteret de flytbare vægge samt skydedør på dette projekt. Væggene og selve skydedøren er utrolig nemme at sætte op og have med at gøre. Selve montagen giver sig selv, når den første væg er sat på rammen, så kører det bare derudaf og tager ingen tid.”

For botilbuddet på Bank-Mikkelsens Vej er de fleksible vægge også økonomisk løsning. Hvis en beboers behov ændrer sig, behøver de hverken flytte beboeren til en ny bolig eller investere i at lave ændringer i boligen.

Samtidig lever de enkle og stilrene vægge op til nutidens krav til boligindretning, og de er med til at forbedre akustikken væsentligt. Det er en fordel for arbejdsmiljøet, og det bidrager også til følelsen af hjemlighed i boligen.

Du kan her se, hvordan de Flytbare Vægge nemt og hurtigt blev sat op.

Billedgalleri fra stedet