Design / kvalitetspolitik / hjælpemidler på valgstederne

Regler om hjælpemidler på valgstederne: Er din kommune klar?

Tidligere har nogle vælgere med særlige behov ikke kunnet afgive deres valgstemmer i almindelige stemmebokse, på grund af manglede hjælpemidler på valgstederne. De har derfor enten været nødt til at brevstemme eller sætte deres kryds med support fra en hjælper.

Det bliver der nu ændret på med den nye bekendtgørelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet, der forpligter kommunerne til at stille hjælpemidler til rådighed, når der skal stemmes. Det betyder, at flere vælgere med særlige behov nu også kan afgive deres stemme under private forhold ligesom alle andre.

Valgstederne skal blandt andet indrettes med lup og filtpen for at hjælpe svagtseende. Der skal også være mindst ét afstemningssted i hver kommune, der har et hæve-sænkebord på minimum 90 x 60 cm med tilstrækkelig benplads til, at kørestolsbrugere ubesværet kan bruge bordet.

kontakt_os

Vi er altid klar til at hjælpe dig.
Send en mail eller ring til os.

Ropox’ Ergo og Vision bordserie er udviklet netop med kørestolsbrugernes behov for øje, og serien tilbyder flere modeller inden for de rammer, som kommunerne nu skal leve op til, fx et Ergo bord på 90 x 60 cm med manuel højdejustering og med skråtstilling af bordplade.