UDFORDRING

For seks år siden fik Kathleen influenza B, som hurtigt udviklede sig til lungebetændelse, og Kathleen endte på hospitalet med sepsis og tilbragte de næste 4 uger i induceret koma. Da Kathleen kom ud af sin koma, fik hun at vide, at sepsis i hendes lemmer var blevet nekrotisk, og hun skulle have begge ben amputeret under knæet og begge arme amputeret under albuen for at slippe af med al infektionen samt redde hendes vitale organer og holde hende i live. Efter et år på hospitalet og intensiv fysioterapi fra det fantastiske Sunderland Fysioterapi-team og med seks støttende brødre blev Kathleen endelig udskrevet og begyndte straks at lede efter et nyt hjem, da hendes nuværende bolig ikke var egnet til en kørestolsbruger.

STRATEGI

Tilpasningen af badeværelset blev finansieret af et handicaptilskud fra South Tyneside Council og blev omdannet til et vådrum med et bassin med fast højde.  Kathleen og hendes plejere fandt det dog langt fra ideelt, da pladsen på badeværelset var begrænset, da Kathleen har forlængede benplader på sin kørestol, som fylder mere end en almindelig kørestol.  Denne mangel på plads betød, at Kathleen kæmpede for at manøvrere sin kørestol og ikke var i stand til at komme tæt nok på håndvasken. Kathleen rejste problemet med sine OT’er, og de foreslog at udskifte vasken med en Ropox Swingline håndvask.

På grund af designet på den svingbare vask kan den svinges ud af vejen for at skabe et vendecirkelområde for min kørestol, hvilket gør det muligt at udnytte pladsen i bruseområdet med lige adgang.  Jeg kan nu komme direkte tæt på håndvasken, da denne svinger direkte hen til mig, og det smarte design under vasken betyder, at de forlængede benplader ikke længere er et problem for at komme tæt på” – siger Kathleen.

LØSNING

Swingline håndvasken fås med eller uden manuel højdejustering afhængig af, hvilken model man vælger. Niveauet for højdejusteringen varierer afhængigt af, hvilken model der foretrækkes, hvilket giver brugeren eller hjælperen mulighed for at indstille højden til det optimale niveau. Bassinets 180 graders rotation og svingning påvirkes ikke af, hvilken model der er installeret.

Den er også utrolig let, så selvom jeg ikke har nogen hænder og stoler på mine albuer, kan jeg bevæge den uafhængigt, hvilket er fantastisk” siger Kathleen. 

Kathleens plejere er lige så imponerede over det nye bassin og har aldrig set noget lignende før.

“Mine plejere synes, det er fantastisk, og jeg vil ikke tøve med at anbefale det til andre kørestolsbrugere– siger Kathleen.

RESULTAT 

Ropox Swingline håndvasken har leveret et nyt niveau af uafhængighed til den firdobbelte amputerede Kathleen Maher.

“Jeg kom væk fra Kathleens bungalow fortæret af beundring for Kathleens rejse til bedring, og også indså, hvordan vores liv kan ændre sig fra den ene dag til den anden, og følte mig stolt over at arbejde for Ropox og have spillet en lille rolle i at hjælpe med en simpel daglig opgave, som f.eks. vaske eller rense tænder” – kommenterede Nicola Zimnoch, Ropox’ områdesalgschef for det nordlige England og Skotland.

Billedgalleri fra stedet