Jan Helge skulle besøge sin kone på hospitalet. Det var glat på vej derhen, og han var uheldig og gled på isen og slog sin ryg. Efter faldet har han haft smerter i hele kroppen og er blevet dårligt gående. Han tager også stærk smertestillende medicin.

 

Det er ikke så nemt at blive gammel, for selv med en lille skade bliver du næsten helt funktionshæmmet, forklarer Jan Helge.

Nu var det ikke kun hans kone, der var på hospitalet. Jan Helge havde også brug for hjælp. Før hændelsen var han relativt godt gående, og han havde ingen problemer med at komme op af sengen. Han hjalp også sin kone med mange ting. Nu blev situationen anderledes.

 

”Livet blev lettere med Gripo Støttestang.” siger Jan Helge, 76 år

 

Hjælpemidler der hjælper

Heldigvis fik han hurtigt adgang til hjælpemidler. Så snart han og hans kone kom tilbage fra hospitalet og genoptræningen, kom kommunens ergoterapeut på hjemmebesøg.

Det var ikke et spørgsmål om, hvorvidt jeg ville have eller ikke ville have en støttestang. De kom bare med den. Jeg fik lov til at prøve den, og den fungerede fantastisk, fortsætter Jan Helge.

Siden han fik en Gripo med løftebøjle installeret i sit soveværelse, er tingene blevet lettere. Uden støttestangen ville han hurtigt være blevet træt, og han ville ikke have haft mange kræfter tilbage til at gøre andre ting. Men med Gripo er tingene lettere.

 

”Man opdager det ikke, før man har brug for det. Så kan man virkelig se, hvor stort et behov man har for hjælpemidler. Jeg er så taknemmelig for, at vi har mulighed for at få den type hjælpemidler i hjemmet”, siger Jan Helge

 

Kan stadig hjælpe sin kone

Jan Helge og hans kone Jørun bor sammen i det hus, de har bygget i Fagernes i Narvik. Det er her, de har tilbragt det meste af deres liv. De levede et stille pensionistliv og plejede ofte at rejse til Gran Canaria. Men i 2020 fik hans kone et slagtilfælde, mens de var på ferie.

– Det er værst for min kone, som har mest brug for hjælp i hjemmet. Jeg kan næsten ikke lade hende være alene hjemme. Så jeg er nødt til at være der for at hjælpe hende med at lave mad og give hende den medicin, hun har brug for. Men det bliver også sværere for mig efter den skade, jeg fik ved faldet, siger Jan Helge.

Fordi han hurtigt fik den rette hjælp, kan han fortsat hjælpe sin kone Jørun.

 

”Jeg er meget glad for at have en Gripo i hjemmet, for uden den ville jeg sikkert ikke have haft kræfter nok til at få gjort så meget med den skade, jeg fik sidste år. Fordi jeg også skal passe min kone, er støttestangen en stor hjælp og har sparet mig en masse energi”, forklarer Jan Helge.

Billedgalleri fra stedet