Handicap badeværelser hvor brugeren kan føle sig tryg

Fleksible baderum, der er tilpasset ældre og handicappedes behov

Kvinde bruger handicapvenligt Ropox badeværelse

Når man indretter baderum til mennesker med nedsat funktionsevne, er det afgørende, at brugerne får den nødvendige hjælp. Med de rigtige hjælpemidler bliver brugerne nemlig mere selvhjulpne, og det giver en bedre livskvalitet og aflaster samtidig plejepersonalet.

ROPOX baderumskoncepter viser dig, hvordan du kan indrette rum til bad, der er tilpasset ældre og handicappedes behov, og som samtidig er fleksible, funktionelle, stabile og ergonomiske. Du finder både håndvaske, støttegreb, toiletsæder, armstøtter, brusesæder og bruselejer i vores sortiment, og derfor kan du indrette hele baderum med ROPOX produkter, der er kendetegnet ved et flot, ergonomisk design, og som har de finesser og funktioner, der er brug for.

Ved at bruge moderne velfærdsteknologi har vi skabt nogle baderumsprodukter, der gør ældre og mennesker med bevægelseshandicap mere uafhængige, og det betyder, at de for eksempel kan få hjælpemidler, der gør både håndvask, toiletbesøg og bad nemmere.

Det betyder ikke kun en bedre hverdag for brugeren, men det sikrer også et bedre arbejdsmiljø for hjælperne. For eksempel kan du få ergonomiske og solide håndvaske, der kan indstilles i højden, skubbes sideværts eller svinges over til toilettet, så brugeren kan vaske sine hænder siddende. Eller man kan få armstøtter ved toilettet eller en toiletløfter, hvis der er behov for hjælp til at rejse og sætte sig på toilettet.

Gennemtænkte baderumsløsninger til ældre og handicappede

Alle løsninger er lavet i samarbejde med brugere, plejere og ergoterapeuter, og derfor tager de højde for alle de krav, som både brugere og hjælpere har. Uanset om brugeren sidder i kørestol, er gangbesværet eller på anden måde har nedsat funktionsevne, så kan et baderum med ROPOX produkter gøre hverdagen lettere.

For plejepersonalet kan de rigtige hjælpemidler også gøre en stor forskel. Dels bliver den fysiske belastning mindre, fordi antallet af løft og vrid minimeres, og de kan yde omsorg i sunde arbejdsstillinger, og dels får de frigjort tid til andre opgaver, når brugerne bliver mere selvhjulpne.

Baderum til mennesker med nedsat funktionsevne skal også være solide og ergonomiske, så de kan give tryghed, når en bruger er på badeværelset. Derfor er alle produkter testet og godkendt efter gældende standarder. Det betyder, at du trygt kan stole på, at det er løsninger, der holder på den lange bane.

Tilgængelighed for mennesker med nedsat funktionsevne

ROPOX koncepter gør det muligt at indrette baderum, der opfylder kravene for tilgængelighed. Hvis et baderum skal sikre de bedste betingelser for en bruger med et bevægelseshandicap, og samtidig give plejepersonalet et godt og sundt arbejdsmiljø, så kan man bruge anvisningerne fra Statens Byggeforskningsinstitut (SBi). Du kan læse mere om kravene i SBi anvisning 249 afsnit 2.6 Bade- og WC-rum her.

Hvis man følger anvisningerne, er man sikker på, at baderummene følger kravene om tilgængelighed i bygningsreglementet og Almenboligloven, og dermed giver mennesker men funktionsnedsættelse de bedste rammer for at anvende baderummet.

Svingbar vask i baderumsløsning indeholdende svingbar vask

Badeværelse med svingbar vask
På badeværelser med en svingbar vask kan kørestolsbrugeren og den gangbesværede benytte håndvasken siddende og derved minimere risikoen for fald.
Når vasken kan flyttes efter behov, får brugeren også bedre plads til at manøvrere en kørestol.
Den fleksible vask giver mere plads til at designe komplette baderum på færre m2.

Baderumsløsning med support vask - Handicapvenligt

Badeværelse med support vask
Support vasken er robust og særligt velegnet til gangbesværede.
Sammen med et brusesæde og de specialdesignede toiletstøtter får brugeren støtte og mulighed for at sidde sikkert, mens han/hun bader og benytter badeværelset.
Vasken kan indstilles i højden og den kan også sideforskydes, så den passer nøjagtigt til den enkelte bruger.

Indretning med Svingbar Vask - Ropox

Indretning med Svingbar Vask

Indretning med Support Vask Ropox

Indretning med Support Vask

Ropox Baderumsprodukter giver:

  • Øget selvhjulpenhed for brugere – Brugeren vil i højere grad kunne klare baderumssituationer selv, hvilket giver mere privatliv, større selvstændighed og forbedret livskvalitet. Samtidigt frigives noget af plejeren tid til andre gøremål
  • Bedre plads – Optimal udnyttelse af pladsen i baderummet, uanset om det er et større eller mindre badeværelse. I nybyggerier kan det gøre en væsentlig økonomisk forskel og medføre betydelige besparelser, når pladsen udnyttes bedst muligt. Uden at gå på kompromis med funktionerne for både bruger og plejer
  • Forbedret hygiejne – Lettere tilgængelighed til håndvasken forbedrer hygiejnen ved toiletbesøg. Produkternes design gør rengøring lettere og forhindrer smudsansamlinger
  • Forbedret arbejdsmiljø Baderumsløsningerne giver mulighed for bedre samspil mellem bruger og plejer og derved bliver belastningen mindre for plejerne, når der arbejdes med brugere i baderumssituationer
Oversigt
Baderumsprodukter
kontakt_os

Vi er altid klar til at hjælpe dig. Send os en mail eller ring til os.

Vores løsninger

Vores løsninger kan bl.a. anvendes ved indretning af:

  • Pleje- og ældreboliger
  • Beskyttede boliger og plejehjem
  • Rehabiliterinscentre
  • Hospitaler og plejeinstitutioner