Udfrodring
Da Sue Robinson og hendes mand, Phil, skulle indrette to nye ferielejligheder, Meadow Lodges, i Lincolnshire, England, havde de en helt unik idé i tankerne. De ville tilbyde boliger, der var fuldt ud tilgængelige, men uden at det lignede en handicapvenlig bolig.
Deres mål var at skabe et sted, der både kunne rumme personer med og uden handicap, og de begyndte at researche efter det bedste udstyr på markedet, som kunne passe til deres idé og til omgivelserne.
Udfordringen var todelt: Dels skulle boligerne være funktionelt tilgængelige, og dels skulle de være æstetiske og lækre.

”At tilbyde tilgængelige boliger, uden at de ser tilgængelige ud.” siger Sue Robinson.

Strategi
Sue og Phil ville sikre, at deres ferieboliger ikke kun var tilgængelige, men de skulle samtidig have et indbydende og inkluderende design. Det krævede research for at finde handicapvenligt udstyr, der nemt kunne integreres med ferieboligernes æstetik og funktion. Efter grundige overvejelser fandt parret den ideelle løsning i de højdejusterbare køkkenborde fra ROPOX.

”Køkkenborde kvaliteten er fremragende” siger Sue Robinson.

Løsning
Sue og Phil valgte at installere elektriske højdejusterbare køkkenborde med integreret komfur og vask i deres ferieboliger. De valgte den hvide finish til den ene bolig og den sorte finish til den anden for at skabe et stilfuldt look.
Udover de tilgængelige køkkener har begge boliger to soveværelser med egne handicapvenlige badeværelser og et stort opholdsområde med god plads til en kørestol.
Boligernes ydre er også designet med tilgængelighed i fokus og har kørestolsvenlig adgang, parkering i niveau og el-ladestander foran boligerne. Bag boligerne fører foldedøre ud til en terrasse og en flot have.

”Muligheden for at justere højden på køkkenbordet” siger Sue Robinson.

Resultat
Effekten af Sue og Phils strategi har været meget positiv. Gæster, blandt andet forfatter og foredragsholder Carrie-Ann Lightley, har rost niveauet af tilgængelighed, især de højdejusterbare køkkenborde.
Det er en funktion, der gør det muligt for brugerne at justere bordets højde ved blot at trykke på en knap, og det betyder, at de kan bruge køkkenet selvstændigt. Bordene fås også med manuel justering og kan designes til lige elementer eller hjørneelementer, afhængigt af køkkenets layout og tilgængelig plads.
Sue og Phil formåede at skabe moderne, tilgængelige ferieboliger, der imødekommer behovene hos alle deres gæster – uanset funktionsevne, og det er et fantastisk eksempel på, hvordan man kan arbejde med gæstfrihed for

Billedgalleri fra stedet