Beekse Bergen Safari park

UDFORDRING

Det er ofte en stor udfordring, når personer med nedsat funktionsevne og deres familier vil tage på tur og nyde en fridag sammen. I Holland, som i de fleste andre lande, kan almindelige handicaptoiletter ikke altid opfylde behovene for familier med store børn eller voksne med alvorlige handicap, der skal skiftes liggende. Det viser tydeligt, at der er brug for mere inkluderende toiletforhold på offentlige steder.

“Det er ikke alle, der bare kan forlade huset og tage på tur sammen.” – Henk-Willem Laan, Handicapped Child Foundation

STRATEGI

Derfor besluttede Handicapped Child Foundation og Joint Projects sig for at etablere det første Changing Places Toilet i Holland. Disse toiletfaciliteter går længere end standarderne for almindelige handicaptoiletter og tilbyder mere plads og nødvendigt udstyr til handicappede personer.

Initiativgruppen valgte at kontakte hollandske safaripark Beekse Bergen, der straks bakkede op initiativet og gik i gang med arbejdet. Da VriendenLoterij efterfølgende valgte at støtte sagen med en generøs donation på 2 millioner euro, kunne man udvide projektet til at omfatte Changing Places Toiletter på 30 populære kulturinstitutioner over hele landet.

“Da vi hørte om Changing Places Toilettet, slog vi straks til.” – Rens Willemsen, safariparken Beekse Bergen

LØSNING

Hos ROPOX blev vi en del af det stærke samarbejde gennem vores hollandske forhandler, TR-Care. Changing Places Toilettet i Beekse Bergen er designet til både børn og voksne med alvorlige handicaps og indrettet med specialudstyr som for eksempel vores elektriske, højdejusterbare skifteleje. Projektet opfylder på den måde det akutte behov for bedre toiletforhold og sætter samtidig nye standarder for tilgængelighed i offentlige rum.

“Det skal være muligt for alle familier at have en hyggelig dag ude sammen.” – Henk den Braber, TR-Care

RESULTAT

Lanceringen af Changing Places Toilet den 27. marts 2024 i Safaripark Beekse Bergen er et vigtigt skridt mod mere inkluderende toiletfaciliteter i Holland. Familier, der tidligere stødte på udfordringer, når de ville planlægge en udflugt, kan nu trygt nyde turen sammen.

I de kommende år vil initiativet blive videreført 30 steder landet over, hvor lignende toiletfaciliteter bliver etableret. På den måde sikrer vi, at personer med nedsat funktionsevne og deres familier kan få mange gode oplevelser sammen – uden at være begrænset af utilstrækkelige, offentlige toiletfaciliteter.

Billedgalleri fra stedet