Når livet, som man kender det, ændres på et splitsekund – både for den ramte og de pårørende. Det kender Jan og hans kone Jonna alt til.

Udfordring
Jan Dalsholms liv tog en uventet drejning, da han faldt ned af en stige på arbejdet. Han brækkede halsen og blev lam fra halsen og ned.
Jan har mulighed for at få 75% førlighed tilbage, men det forudsætter målrettet og daglig træning. Noget af genoptræningen finder sted på et specialhospital for rehabilitering, og resten foregår hjemme.
På specialhospitalet får Jan hjælp af uddannede ergo- og fysioterapeuter, men derhjemme er det Jans kone Jonna, der hjælper Jan. Det kræver ikke kun, at Jonna ved, hvilke øvelser der skal trænes hver dag, men det kræver også, at de har de rigtige hjælpemidler til rådighed.

””Det er utroligt, så meget Jan kan ved Vision-bordet.” siger Jonna, Jan’s kone

Strategi
Til genoptræningen på specialhospitalet har Jan trænet ved et ROPOX Vision-bord. Både Jan og Jonna kunne se, at bordet havde egenskaber, der gjorde en stor forskel i Jans rehabilitering, og at han gjorde store fremskridt, når han trænede ved bordet.
De var derfor ikke i tvivl om, at de havde brug for et bord derhjemme, der var specialdesignet til brugere med nedsat bevægelighed, hvis de skulle nå målet med Jans genoptræning: At kunne gå med rollator og blive selvhjulpen.

””Fordi Jan kan komme helt tæt ind til bordet, kan han nå tingene og træne motorikken.” siger Jonna, Jan’s kone

Løsning
Jan og Jonna valgte at investere i et ROPOX Vision-bord for at give Jan de optimale betingelser for hans genoptræningsforløb. Vision-bordet har ikke kun den fordel, at det er skræddersyet til mennesker med funktionsnedsættelse, men samtidig er det også et enkelt og stilrent bord, der passer ind i private hjem.
For Jan er Vision-bordet det helt rigtige bord, fordi det kan køres op og ned, og fordi de kan sætte bordpladen i en vinkel, så Jan kan læse og bladre. Armstøtterne giver Jan en god støtte omkring kroppen, og han kan køres helt ind til bordet, så han får en god siddestilling.

Resultat
I dag bruger Jan og Jonna Vision-bordet hver eneste dag, både når Jan skal træne mobilitet og finmotorik, og når han skal læse og spise. For Jan og Jonna betyder det, at Jan får flere færdigheder hurtigere, og at han i sidste ende kan nå målet om at blive selvhjulpen og gående med rollator.
Da Jan og Jonna selv investerede i bordet, betød det også meget for dem, at de fik god rådgivning. Her brugte de ROPOX’s erfarne medarbejdere som sparringspartnere.
Kombinationen af forløbet på specialhospitalet, træningen derhjemme og Jan og Jonnas positive indstilling og dedikerede indsats har gjort, at Jan har opnået utrolige resultater med sin genoptræning.

”Det er gedigent og flot, og det fungerer bare. Det er alle pengene værd.” siger Jonna, Jan’s kone

Har du behov for historien om Jan og Jonna Dalsholm som print. Download pdf her.

Billedgalleri fra stedet