Udfrodring
Indtil for ti år siden brugte Vanessa Sutton krykker til at komme rundt i huset og udføre forskellige dagligdags aktiviteter som blandt andet madlavning.
Men hendes handicap gjorde det stadig sværere for hende at gå, og Vanessa blev mere og mere afhængig af en manuel kørestol. Det betød, at mange opgaver blev sværere og sværere for hende at udføre selvstændigt og sikkert.
For eksempel var Vanessa nødt til at bruge en barstol for at være i den rigtige højde til at bruge kogepladen og vasken, og det var både ubehageligt og potentielt farligt.

”Mange opgaver blev sværere og sværere” siger Vanessa.

Strategi
Efter drøftelser mellem Vanessas ergoterapeut og hendes kommune blev det besluttet at gøre hendes køkken mere tilgængeligt. For at få plads til et mere tilgængeligt køkken blev det eksisterende rum udvidet for at skabe et større, kørestolsvenligt køkkenområde, der kunne opfylde Vanessas behov.
Vanessa besluttede sig for en højdejusterbar køkkenbordplade, fordi det ville gøre det muligt for hende at bruge en kogeplade og vask sikkert fra sin kørestol. Samtidig ville hun få et køkken med et moderne look, som kunne bruges af alle, uanset om de sidder i kørestol eller er raske, fordi bordpladen kan justeres i højden med et tryk på en knap.

”Nu kan jeg bruge kogepladerne og håndvasken uden at skulle bede om hjælp” siger Vanessa.

Løsning
Da køkkenet var blevet installeret, var ROPOX’s hæve-sænke-bordplader med den integrerede kogeplade og vask prikken over i’et. De højdejusterbare bordplader er designet, så køkkenet bliver så tilgængeligt som muligt for mennesker med nedsat mobilitet og kørestolsbrugere.
Den elektriske version, der er installeret i Vanessas køkken, gør det muligt for hende at ændre bordpladens højde, så den opfylder hendes specifikke behov, og det betyder, at hun kan bruge køkkenet på egen hånd. De justerbare bordplader fra ROPOX fås også med manuel justering og kan bruges til en lige bordplade eller en hjørnebordplade, afhængigt af køkkenets design og den tilgængelige plads.

”Jeg er vild med, at køkkenet ser så moderne ud” siger Vanessa.

Resultat
Vanessa er begejstret for sit nye køkken og anbefaler folk i lignende situationer at få et højdejusterbart køkken, fordi det har gjort hendes liv så meget bedre, nemmere og mere sikkert. Nu kan hun sidde behageligt ved køkkenbordet, hun kan trygt bruge kogepladen, og vasken er nem at nå og bruge.
Ombygningen af køkkenet har givet Vanessa en kørestolsvenlig løsning, der er veldesignet og fremstillet ud fra en grundig forståelse af, hvad mennesker med handicap har brug for.

Billedgalleri fra stedet