Gripo anvendes til øvelser med træningselastik

Siddende roning med elastik

Fastgør elastikken i brysthøjde og sid med ansigtet vendt mod fastgørelsespunktet. Tag fat i elastikken med begge hænder og træk elastikken ind mod brystet, samtidig med at du trækker skulderbladene sammen. Før elastikken langsomt tilbage og gentag øvelsen.

Siddende træning af ben

Fastgør elastikken over ankelhøjde og sid med ansigtet vendt mod fastgørelsespunktet. Der skal være god støtte i lænden, tag fat i stolens armlæn for støtte. Med elastikken fastgjort omkring hælen føres benet bagover og ind under stolen. Før elastikken langsomt tilbage til udgangspunktet og gentag øvelsen.

Øvelse med balance på 1 ben med elastik

Stå på et ben med hænderne i siden. Fastgør en elastik rundt om ankelen på det ben, du ikke står på. Bevæg det strakte benet skiftevis frem og tilbage i forhold til benet du står på.

Stående benløft bagud med elastik

Fastgør elastikken nederst på Gripo stangen og rundt om ankelen. Stå med ansigtet mod Gripo stangen. Hofteleddet er let bøjet på det aktive ben. Før benet bagover og stræk maksimalt i hoften. Byt ben.

”Stenkast” med elastik

Fastgør elestikken højt oppe på Gripo stangen. Stå med et håndtag i hver hånd og med ansigtet mod stangen. Hold armene strakte ud fra kroppen og træk armene bagover. Slip langsomt bagefter.

Stående brystpres med elastik

Fastgør elastikken i ca. brysthøjde. Stå med ryggen mod Gripo stangen og hold armene ud til siden ca. i brystniveau. Albuerne skal være bøjede og pres armene frem, samtidig med at armene strækkes ud.