Handicapvenlige køkkener der kan bruges af alle

Brugervenlige køkkener der gør livet nemmere for handicappede og ældre

Mand i kørestol læser avis ved et Ropox køkkenbord

Fleksible, tilgængelige og brugervenlige køkkenløsninger

Et køkken er et af de rum, vi bruger oftest i løbet af en dag, og det er vigtigt, at det er nemt at bruge selvom man har nedsat funktionsevne. Derfor har vi udviklet løsninger til køkkener, som også handicappede, ældre og brugere af kørestole, kan bruge.

I vores køkkensortiment finder du blandt andet løsninger til køkkenskabe, køkkenborde og spiseborde. Alle sammen udviklet specifikt til ældre og handicappede.

Fleksibilitet, tilgængelighed og brugervenlighed er nogle af de vigtigste ting i et handicapvenligt køkken. Fleksibiliteten skal sikre, at elementer kan tilpasses og justeres, så de passer til den enkelte bruger.

Tilgængeligheden gør, at alle brugere har mulighed for at anvende køkkenet, og at det blandt andet er god plads at få en kørestol ind under køkkenbordet. Og brugervenlighed gør, at det er nemt at betjene de forskellige løsninger.

ROPOX køkkenløsninger besidder alle disse egenskaber – og derudover er de også lavet i gode kvalitetsmaterialer, så de matcher moderne boliger. Løsningerne gør det også muligt at opfylde kravene fra Statens Byggeforskningsinstituts anvisning omkring Køkkenets Indretning (SBi anvisning 249, afsnit 2.3.4 Køkkenets indretning).

Højdejusterbare overskabe til det handicapvenlige køkken

Complete kitchen concept from Ropox
 

Når et køkken skal indrettes til ældre eller handicappede, kræver det særlige løsninger. Det kan blandt andet være nødvendigt at få højdejusterbare overskabe, så det det lettere for brugeren at nå indholdet i skabet.

I vores sortiment finder du både overskabe, der kan justeres i højden – enten manuelt eller elektrisk, og overskabe der dels kan justeres i højden og dels kan køre ud fra væggen for at komme tættere på brugeren. Der er også en løsning, hvor selve overskabets kabinet bliver siddende på væggen, og hvor det er selve hyldeindsatsen, der er højdejusterbart.

Køkkenborde og spiseborde til mennesker med nedsat funktionsevne

Der er ofte også særlige krav til køkkenbordet, når et køkken skal bruges af mennesker med nedsat funktionsevne. Derfor har vi udviklet en løsning, hvor køkkenpladen monteres på et stabilt og højdejusterbart løftesystem. Det gør, at fx kørestolsbrugere kan hæve eller sænke bordet til den højde, som kræves, for at de kan få en behagelig stilling ved bordet.

Løftesystemerne kan enten fås med elektrisk eller manuel indstilling – og det er også muligt at vælge bæringer, hvor højdejusteringen er i trinvise intervaller på 42 mm. Den løsning er velegnet i køkkener, hvor man kun har brug for at justere højden lejlighedsvist, fx i ældreboliger, hvor køkkenet skal tilpasses når en ny beboer flytter ind.

Du finder også et lækkert, højdejusterbart bordstel til køkkenets spisebord. Her vælger du selv hvilken bordplade, der skal på, så bordet kommer til at matche resten af køkkenet. Bordstellet fås naturligvis også med både manuel eller elektrisk højderegulering og er samtidig designet uden tværstivere, så kørestolsbrugere har god tilgængelighed til bordet.

ROPOX køkkenløsninger indeholder muligheder, der sikrer den nødvendige fleksibilitet og tilgængelighed for mennesker med nedsat funktionsevne, men det betyder ikke, at man skal gå på kompromis med køkkenets udseende. Alle de avancerede funktioner er nemlig gemt, så du kan bevare et lækkert og stilrent udtryk i køkkenet

Pige sidder i kørestol ved Ropox køkkenbord
Mand i kørestol ved Ropox køkkenbord


Ropox Køkkenløsninger giver:

  • Øget selvhjulpenhed – Køkkenløsningerne gør ældre og handicappede mere uafhængige og selvstændige i køkkenet på grund af deres justeringsmuligheder.
  • Større tilgængelighed – Højdeindstillingen gør køkkenet tilgængeligt for både stående og siddende brugere. Det er også en oplagt mulighed, når børn skal hjælpe til i køkkenet.
  • Bedre tilpasning til individuelle behov – Løsningerne er fleksible og gør det muligt at indrette et køkken, der matcher den enkeltes særlige behov.
  • Stilrent, moderne design – Man kan vælge et køkken fra en almindelig køkkenleverandør og koble ROPOX løftesystemer på, og dermed kan man indrette handicapvenlige køkkener, der ligner et helt almindeligt køkken
  • Handicapvenlige køkkener til private og professionelle – Køkkenløsningerne er både egnet til at indrette træningskøkkener, eller de kan installeres i private hjem, ældreboliger, skoler og institutioner.
Oversigt
Køkkenprodukter
kontakt_os

Vi er altid klar til at hjælpe dig. Send os en mail eller ring til os.

Vores løsninger

Vores løsninger kan bl.a. anvendes ved indretning af:
  • Beskyttede- og handicapboliger
  • Plejecentre
  • Private boliger
  • Skoler og træningskøkkener


Se vores film om Ropox Køkkenkoncept